ONCOREFLEXOLOGIE

 

Wat is het? 
 

Deze voetreflexologie is bedoeld om mensen met kanker te ondersteunen tijdens de verschillende fases van het proces waarmee ze te maken krijgen. Zodat de kwaliteit van hun leven aangenamer wordt en men minder last heeft van de bijwerkingen van de behandelingen zoals chemotherapie en / of bestralingen.

 


Hoe verloopt een sessie?


Tijdens het consult is er eerst voldoende tijd voor de anamnese, dit geeft mij een goed beeld van jou, de soort kanker en de behandelfase waarin je in zit momenteel.


Dan volgt een massage die wordt uitgevoerd met zachtheid. 

Pas als de cliënt genezen is verklaard en we verder gaan naar een optimaal herstel mogen de massages intensiever en steviger worden.


Er zijn aangepaste massages voor iedere fase:

*voor chemo / bestraling

*tijdens chemo / bestraling

*herstelbehandelingen

*detoxbehandelingen 


Een sessie duurt ongeveer 40-50 min. (massage zonder anamnese)


Het is wenselijk losse kledij te dragen.


Nog extra tips en advies:


*Er kunnen er tijdens de voetreflexologiebehandeling veel afvalstoffen vrijkomen. Daarom is het belangrijk dat je na de behandeling voldoende water drinkt om deze af te voeren.


*Het is niet aan te raden de dag van de behandeling alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden.


*Voetreflexologie is NIET geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, trombose en voetschimmel.


*Een voetreflexoloog is geen arts. Daarom zal ik nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is reflexologie enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.De effecten van massage:


*Oxytocine wordt aangemaakt bij een massage. Hierdoor voel je je lekker vanbinnen. Het feel-good hormoon.


*Massage heeft effect op de gehele persoon, lichaam, geest en ziel. Het werkt stress verlagend en verbetert het immuunsysteem waardoor het zelfgenezend mechanisme van het lichaam versterkt wordt.


*Massage zorgt voor een nieuw contact, een nieuwe relatie met het eigen lichaam en herstelt het lichaamsbewustzijn.


*Ontlading van emoties kan door massage. De spanning kan helemaal los komen.